Hagitech zonnepanelen
Elke dag een nieuwe zonnestroom installatie in de regio
Zonnepaneel
Bereken nu de opbrengst van uw dakBereken nu de opbrengst van uw dak

Zonnepaneel

Een zonnepaneel of PV paneel is een paneel waar zonnecellen van silicium in verwerkt zijn. Dit materiaal heeft de eigenschap om daglicht om te zetten in elektriciteit. PV staat voor het Engelse woord Photovoltaic. Wanneer een aantal zonnepanelen naast elkaar worden geplaatst, heet dat een zonnepaneelsysteem ofwel een PV-systeem. Het zonnepaneel zet invallend zonlicht om naar elektrische energie.

"Elk dak is uniek. Alleen een specialist weet het maximale eruit te halen!"Dakoriëntatie:

Tussen Oost en West, met het Zuiden als optimaal. Zonnepanelen worden bij voorkeur geplaatst op daken die tussen Zuidoost en Zuidwest zijn georiënteerd. Zodra de panelen verder richting Oost of West worden geplaatst daalt het rendement, maar met de juiste hellingshoek zijn de rendementen nog zeer acceptabel. In een platdaksituatie is een oost-west opstelling zeer rendabel, omdat we dan het gehele dak maximaal kunnen inzetten en er gedurende de gehele dag stroom wordt opgewekt.

Schaduw:

Het is van belang dat het dak weinig tot geen schaduw bevat. Schaduw kan ontstaan door bijvoorbeeld: bomen, dakkapellen of schoorstenen. Valt er deels schaduw op uw dak, waardoor een traditioneel systeem niet geschikt is, zijn er toch mogelijkheden om een aangepast zonnesysteem toe te passen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Hellingshoek:

Zonnepanelen worden bij voorkeur in een hellingshoek geplaatst die tussen de 15° en 60° ligt.

Daktype:

Zonnepanelen zijn zowel toepasbaar op platte daken als schuine daken. Hiervoor hebben we verschillende systemen in ons programma voor een optimale bevestiging op of aan het dak. Daarnaast monteren wij ook geïntegreerde indak-systemen.

Gelijkstroom:

Zonnepanelen leveren gelijkstroom (zoals bijv. een batterij) en worden aan elkaar doorgekoppeld. Het totaal pakket panelen wordt aangesloten op een omvormer. Deze omvormer zet de opgewekte gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom.

Bekijk onze productlijnenKies uit 4 kwalitatieve productlijnen
Zonnepaneel

Waarom Hagitech?

  • Uw regionale specialist!
  • Erkend installateur
  • Elke dag meerdere installaties
  • Ruime ervaring
  • 'Gewoon' uitstekende kwaliteit
  • Eerlijk en deskundig advies
  • Degelijke en vakkundige montage
  • U betaalt pas achteraf
 

Is uw dak geschikt?