Hagitech zonnepanelen
Elke dag een nieuwe zonnestroom installatie in de regio
Stroom terugleveren
Bereken nu de opbrengst van uw dakBereken nu de opbrengst van uw dak

Stroom terugleveren - salderen aan de netbeheerder

Als u zelf energie opwekt met zonnepanelen, gebruikt u de energie eerst voor uw eigen huishouden of bedrijf. Op de momenten dat uw zonnepanelen meer energie opwekken dan u nodig heeft, wordt de opgewekte elektriciteit teruggeven aan het elektriciteitsnetwerk. De elektriciteitsmeter geeft aan hoeveel u terug levert. 

"Wij adviseren u om maximaal uw huidige verbruik aan energie op te wekken."


Energiemeter:

Er zijn diverse energiemeters op de markt. Wanneer u een zonnepanelen systeem heeft aangeschaft dient de installatie aangemeld te worden bij de netbeheerder. U ontvangt hiervoor een uitvoerig stappenplan. Met de aanmelding wordt de installatie voorzien van een EAN-code, daarnaast beoordeeld de Netbeheerder of uw meter geschikt is voor teruglevering. 

Salderen:

De salderingsregeling betekend dat de opgewekte stroom van de zonnepanelen mag worden weggestreept tegen de stroom die van het net wordt afgenomen. Voor de terug geleverde stroom krijgt u dan hetzelfde bedrag als wat er moet worden betaald op het moment dat u stroom afneemt bij de energieleverancier. Aan het eind van het jaar wordt de door u afgenomen stroom verrekend met de stroom die u heeft teruggeleverd. Deze verrekening heet salderen. U betaalt alleen de resterende afgenomen stroom van uw leverancier. Een voorbeeld: Met uw zonnepanelen wekt u 2800 kWh per jaar op. U verbruikt 3000 kWh per jaar. Uw energieleverancier brengt u nog 200 kWh in rekening.

Salderen na 2023

Tot 2023 krijgt u voor de terug geleverde stroom dezelfde prijs als de inkoopprijs. Vanaf 2023 blijft de stroomprijs voor terug geleverde energie gelijk maar wordt de energiebelasting in 8 jaar stapsgewijs afgebouwd. Dit betekend dat terug geleverde stroom ieder jaar iets minder oplevert. De overheid doet dit als stimulans  om meer zonnestroom direct zelf te gebruiken.  

Klaar voor de toekomst

Wij installeren nu al modules om onze klanten meer inzicht te geven in het stroomverbruik. Ook komen er steeds meer slimme apparaten op de markt die door de omvormer aangestuurd kunnen worden. Op deze manier kan er steeds meer eigen stroom in de woning of het bedrijfspand worden ingezet, zodat het aandeel teruglevering minder wordt. Daarnaast gaat de ontwikkeling van accu opslag steeds verder, zodat in de toekomst eenvoudig een accu aan de installatie kan worden toegevoegd.

 

Bekijk onze productlijnenKies uit 4 kwalitatieve productlijnen
Stroom terugleveren

Waarom Hagitech?

  • Uw regionale specialist!
  • Erkend installateur
  • Elke dag meerdere installaties
  • Ruime ervaring
  • 'Gewoon' uitstekende kwaliteit
  • Eerlijk en deskundig advies
  • Degelijke en vakkundige montage
  • U betaalt pas achteraf
 

Is uw dak geschikt?