Hagitech Energiesystemen
Hagitech Energiesystemen
Ambachtsstraat 1C
3371 XA Hardinxveld-Giessendam
0184 - 76 34 98 - info@hagitech.nl
Salderen zonnepanelen blijft - Salderen zonnepanelen blijft
Salderen zonnepanelen blijft - Salderen zonnepanelen blijft

Salderen zonnepanelen blijft

13-02-2024

  • De eerste kamer heeft het wetsvoorstel verworpen, hiermee is de afbouw van de salderingsregeling van de baan.
  • Zonnepaneelbezitters mogen onbeperkt blijven salderen.

Eigen gebruik en terugleveren - Hoe zit het?

De stroom die zonnepanelen opwekken wordt allereerst gebruikt door elektrische apparatuur in uw woning. De teveel opgewekte zonnestroom mag worden weggestreept tegen de stroom die van het elektriciteitsnet wordt afgenomen. Voor de terug geleverde stroom krijgt u dan hetzelfde bedrag als wat er moet worden betaald op het moment dat u stroom afneemt bij de energieleverancier.

  • Aan het eind van het jaar wordt de door u afgenomen stroom verrekend met de stroom die u heeft terug geleverd. Deze verrekening heet salderen. U betaalt alleen de resterende afgenomen stroom van uw leverancier.

Thuisbatterij

De ontwikkeling van energie opslag gaat steeds verder. Een thuisbatterij verhoogt de zelfconsumptie van uw zonnestroom. Het eigen stroomgebruik stijgt hiermee van ca. 30% naar 70%. Het aandeel teruglevering aan het elektriciteitsnet wordt fors verlaagd. Met een thuisbatterij bent u dus nog minder afhankelijk van regelgeving en uw energieleverancier. Op aanvraag kunnen wij een omvormer aanbieden waarbij ook op een later moment een thuisbatterij kan worden toegevoegd, de zogenaamde hybride omvormer.

Wilt u graag profiteren van de salderingsregeling?

De stroomprijzen zijn nog altijd hoog en een zonnepanelen systeem is daarom snel terug verdient! Wilt u graag een persoonlijke offerte met berekening van het financieel rendement? Hagitech is u graag van dienst! We kijken er naar uit om u te adviseren. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Volgend nieuwsbericht

Meer informatie aanvragen
Salderen zonnepanelen blijft - Wilt u graag profiteren van de salderingsregeling?
 

Is uw dak geschikt?

  • Erkend InstallQ installateur
  • Eigen montageteams
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • U betaalt pas achteraf