Hagitech Energiesystemen
Hagitech Energiesystemen
Ambachtsstraat 1C
3371 XA Hardinxveld-Giessendam
0184 - 76 34 98 - info@hagitech.nl
BTW, hoe zit het ermee? - BTW, hoe zit het ermee?
BTW, hoe zit het ermee? - BTW, hoe zit het ermee?

BTW, hoe zit het ermee?

01-01-2023

  • Vanaf 1 januari 2023 is het btw-nultarief op zonnepanelen voor woningen definitief van kracht.

BTW Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn al een interessante investering, zeker nu de stroomprijzen hoog zijn. De verwachting is dat de energieprijzen de komende tijd hoog blijven. Het is prettig dat de zonnepanelen in de meeste situaties exclusief btw kunnen worden aangeschaft! Het terugvragen van de BTW is niet meer nodig.

0% BTW tarief - geldt dit ook voor u?

Gaat u zonnepanelen plaatsen op of bij uw woning? Dan geldt voor u het 0% btw tarief. Het btw-tarief van 0% zal alleen gelden voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning. Met een woning wordt bijvoorbeeld ook een garage of schuur bedoeld bij een woning en een serre of een aan- of uitbouw. Ook een vakantiewoning valt hieronder.

  • Ook is het 0% btw tarief van toepassing voor Verenigingen van Eigenaren die zonnepanelen aanschaffen voor op een appartementencomplex.

Aanmelding als BTW-ondernemer

Met uw zonnepanelen wekt u stroom op. Die stroom gebruikt u voor een deel zelf. Wat u niet gebruikt, levert u terug aan uw energieleverancier. Door deze teruglevering bent u ondernemer voor de btw, daarom is de activiteit belast met btw. Maar in de meeste gevallen hoeft u niets te doen en is er geen aanmelding als btw-ondernemer nodig. De Belastingdienst stelt dat u niets hoeft te doen als uw opwekvermogen niet meer is dan 15.000 Wattpiek. Kijk hier voor meer informatie.

BTW, hoe zit het ermee? - BTW bij indak zonnepanelen

BTW bij indak zonnepanelen

De Belastingdienst ziet indak zonnepanelen bij nieuwbouw woningen als dakbedekking. Hiervoor blijft het btw-tarief van 21% gelden. Indak zonnepanelen worden ook wel geïntegreerde zonnepanelen genoemd. 

Meer informatie indak zonnepanelen

 

 

Is uw dak geschikt?

  • Erkend InstallQ installateur
  • Eigen montageteams
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • U betaalt pas achteraf