Hagitech zonnepanelen
Elke dag een nieuwe zonnestroom installatie in de regio
Terugvorderen BTW
Bereken nu de opbrengst van uw dakBereken nu de opbrengst van uw dak

Terugvorderen BTW zonnepanelen 
Geldt dit ook voor u?

Geldt dit ook voor u?

Ja, de uitspraak is gedaan op basis van Europese BTW wetgeving. Nederland dient deze wetgeving toe te passen. Een Nederlandse particulier die zonnepanelen op zijn woning heeft laten monteren is in principe ondernemer voor de BTW, indien de energie ook wordt terug geleverd aan het net. De BTW op aanschaf en montage van de zonnepanelen kan de particuliere BTW ondernemer daarom van de Belastingdienst terug vragen. Daarentegen moet de BTW over de levering van de energie aan het net afgedragen worden.
 
Voorwaarden teruggaaf BTW op zonnepanelen

Voorwaarden teruggaaf BTW op zonnepanelen

U bent een particuliere afnemer. U heeft de zonnepanelen gekocht (en laten installeren). Volgens de Belastingdienst dient de energienota op uw naam te staan. U levert de opgewekte energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet.
 
Wat betekend dit voor u?

Wat betekend dit voor u?

Er dient BTW betaald te worden over de opgewekte energie, maar de BTW op de aanschaf en montage van de zonnepanelen kan terug gevraagd worden. In het jaar van aanschaf kan alle BTW op de aanschaf en montage van de panelen terug gevraagd worden. Er dient echter ook een laag bedrag aan BTW (forfait) over de opgewekte energie betaald te worden. Dit is slechts een fractie van de terug te vragen BTW. Dit bedrag is door de Belastingdienst vastgesteld en is afhankelijk van de grootte van uw installatie. (Indicatie forfait: € 20,= bij een installatie van 1000Wp. en € 100,= bij een installtie van 5000Wp.)
 
Jaren erna? Kleine ondernemersregeling 2020!

Jaren erna? Kleine ondernemersregeling 2020!

De BTW op aanschaf en montage van de zonnepanelen kan de particuliere BTW ondernemer ook in 2020 van de Belastingdienst terug vragen. De teruggave van BTW op zonnepanelen verandert dus niet, de wetswijziging zit in de nieuwe KOR2020. Conclusie van de nieuwe regeling is dat wanneer de totale BTW op de factuur van de zonnepanelen minder is dan 2500,- er teruggave mogelijk is zonder terugbetaling.
 
BTW ontheffing bij de Belastingdienst

BTW ontheffing bij de Belastingdienst

Door een beroep te doen op de nieuwe KOR 2020 zal een deel van de BTW op de factuur van de zonnepanelen terugbetaald moet worden. Het deel dat terugbetaald moet worden bedraagt 20% per jaar. Deze regeling gaat van start na het jaar van aanschaf en loopt gedurende 4 jaar door. Drempel Er is echter ook een drempel van € 500,-. Indien jaarlijks minder dan € 500,- BTW terugbetaald dient te worden, dan hoeft bij een beroep op de nieuwe Kleine Ondernemersregeling geen BTW terugbetaald te worden.
 
Wat te doen?

Wat te doen?

U kunt de formaliteiten voor de teruggaaf zelf bij de belastingdienst regelen. Dit is vrij eenvoudig. U ontvangt van ons alle informatie met stappenplan die nodig is om dit snel en eenvoudig te kunnen regelen.
 
Wij kunnen het ook voor u regelen!

Wij kunnen het ook voor u regelen!

Het is ook mogelijk om de teruggaaf en alle verplichtingen aan ons over te laten. De teruggaaf en alle verplichtingen wordt dan voor u geregeld door het team van ‘De centrale BTW teruggave’.
Bereken uw dakopbrengstBinnen een minuut heeft u een idee

Waarom Hagitech?

  • Uw regionale specialist!
  • Erkend installateur
  • Elke dag een installatie, ruime ervaring
  • 'Gewoon' uitstekende kwaliteit
  • Eerlijk en deskundig advies
  • Degelijke en vakkundige montage
  • U betaalt pas achteraf
 

Is uw dak geschikt?

Mini Contactformulier
 

Wij bellen u terug

 
 
Bel mij terug