Hagitech zonnepanelen
Elke dag een nieuwe zonnestroom installatie in de regio
BTW teruggave zonnepanelen
Bereken nu de opbrengst van uw dakBereken nu de opbrengst van uw dak

BTW teruggave zonnepanelen 
Geldt dit ook voor u?

Geldt dit ook voor u?

Ja, de uitspraak is gedaan op basis van Europese BTW wetgeving. Een Nederlandse particulier die zonnepanelen op of bij zijn woning heeft laten plaatsen is in principe ondernemer voor de BTW, indien de energie voor een deel wordt terug geleverd aan het net. De BTW op aanschaf en montage van de zonnepanelen kan de particuliere BTW ondernemer daarom van de Belastingdienst terug vragen. Daarentegen moet de BTW over de levering van de energie aan het net afgedragen worden, het zogenaamde forfait.
 
Voorwaarden teruggaaf BTW op zonnepanelen

Voorwaarden teruggaaf BTW op zonnepanelen

U bent een particuliere afnemer. U heeft de zonnepanelen gekocht (en laten installeren). Volgens de Belastingdienst dient het energiecontract op uw naam te staan. U levert de opgewekte energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet.
 
Wat betekend dit voor u?

Wat betekend dit voor u?

In het jaar van aanschaf kan alle BTW op de aanschaf en montage van de panelen terug gevraagd worden. Er dient echter ook een laag bedrag aan BTW (fortait) over de opgewekte energie betaald te worden. Dit bedrag is €20,- per 1000Wp. opwekvermogen en is dus slechts een fractie van de terug te vragen BTW.
 
Jaren erna? Kleine ondernemersregeling 2020!

Jaren erna? Kleine ondernemersregeling 2020!

In principe dient in de jaren na de aanschaf elk jaar BTW betaald te worden over de opgewekte energie. De Kleine Ondernemers Regeling (KOR2020) is echter mogelijk van toepassing waardoor de jaren na de aanschaf geen BTW afgedragen hoeft te worden over de opgewekte energie. Indien de BTW op de factuur van de zonnepanelen minder dan 2500,- is, dan is er teruggave mogelijk zonder terugbetaling.
 
Wij regelen het voor u!

Wij regelen het voor u!

Wij ontzorgen graag en regelen ook de BTW Teruggave voor u! Wilt u het liever zelf doen? Dan ontvangt u van ons alle informatie met stappenplan die nodig is om dit snel en eenvoudig te kunnen regelen.
Bereken uw dakopbrengstBinnen een minuut heeft u een idee

Waarom Hagitech?

  • Uw regionale specialist!
  • Erkend installateur
  • Elke dag meerdere installaties
  • Ruime ervaring
  • 'Gewoon' uitstekende kwaliteit
  • Eerlijk en deskundig advies
  • Degelijke en vakkundige montage
  • U betaalt pas achteraf
 

Is uw dak geschikt?

Mini Contactformulier
 

Wij bellen u terug

 
 
Bel mij terug