Hagitech Zonnepanelen
Hagitech Zonnepanelen
Ambachtsstraat 1C
3371 XA Hardinxveld-Giessendam
0184 - 76 34 98 - info@hagitech.nl
De groepenkast - De groepenkast
De groepenkast - De groepenkast

Zonnepanelen aansluiten in de groepenkast

De zonnepanelen installatie wordt aangesloten op een aparte groep in de meterkast. 

  • Wij vertellen u graag meer over het aansluiten van de zonnepanelen in de meterkast!

In de groepenkast plaatsen we een nieuwe aardlekautomaat voor de zonnepanelen installatie. Indien de groepenkast nog geen hoofdschakelaar heeft, dan plaatsen we deze ook zodat de kast voldoet aan de huidige normen. De voedingskabel tussen meterkast en omvormer wordt berekend op vermogen en afstand. In de meeste situaties wordt er een dikkere voedingskabel toegepast dan normaal. We doen dit om spannings- en vermogensverlies te minimaliseren.

Grote energiestromen

Met de aanschaf van een zonnepanelen installatie gaan er grotere stromen door de groepenkast lopen. De groepenkast, aardlekschakelaars en interne bedrading moet hiervoor geschikt zijn. Ook dient er voldoende ruimte te zijn wanneer er nog meer apparaten worden geplaatst. Denk hierbij aan een energiemeter, thuisbatterij of laadpaal.

  • Onze inventarisatie maakt duidelijk of de huidige groepenkast nog voldoet en geschikt is voor uitbreiding.
De groepenkast - Groepenkast - Grote energiestromen

Controle groepenkast

Tijdens de schouw controleren we de staat van uw huidige groepenkast en inventariseren we toekomstige uitbreidingen. Wanneer we tot de conclusie komen dat de groepenkast niet meer geschikt is voor de zonnepanelen, dan ontvangt u van ons een offerte voor het vervangen van de groepenkast. De nieuwe groepenkast is PV-ready, dit wil zeggen; voorzien van zwaardere aardlekschakelaars en dikkere interne bedrading. Verder houden we in de kast voldoende ruimte vrij voor eventuele latere uitbreidingen, zoals een elektrische kookplaat, warmtepomp of laadpaal voor de elektrische auto.

  • Na het vervangen van de groepenkast is de kast PV-ready en bent u klaar voor de toekomst
  • Leuk bijkomend voordeel is dat het 0%-BTW tarief ook geldt voor de aanpassing van de meterkast in verband met de aanschaf van de zonnepanelen. 
  • Alle aanpassingen worden door onze eigen, gekwalificeerde monteurs uitgevoerd. Hagitech heeft zegelrecht van de netbeheerders.

 

Wilt u advies voor uw groepenkast?

Wilt u graag weten of uw groepenkast geschikt is voor zonnepanelen? Hagitech is u graag van dienst! We kijken er naar uit om u te adviseren. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Meer informatie over online montioring

Meer informatie aanvragen
De groepenkast - Wilt u advies voor uw groepenkast?
 

Is uw dak geschikt?

"De meterkast aanpassing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde monteur"

  • Erkend InstallQ installateur
  • Eigen montageteams
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • U betaalt pas achteraf