Hagitech Zonnepanelen
Hagitech Zonnepanelen
Ambachtsstraat 1C
3371 XA Hardinxveld-Giessendam
0184 - 76 34 98 - info@hagitech.nl
Zonnepaneel - Zonnepaneel
Zonnepaneel - Zonnepaneel

Zonnepaneel

Een zonnepaneel of PV paneel is een paneel waar zonnecellen van silicium in verwerkt zijn. Dit materiaal heeft de eigenschap om daglicht om te zetten in elektriciteit. Het zonnepaneel zet invallend zonlicht om naar elektrische energie.  De zonnepanelen worden aangesloten op een omvormer die de opgewekte stroom omzet in bruikbare 230V of 400V wisselspanning. De opgewekte stroom wordt direct gebruikt in de woning en het overschot gaat naar de meterkast en wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet.

 ''Elk dak is uniek alleen een specialist weet het maximale eruit te halen'' 

Schaduw

Het is van belang dat het dak weinig tot geen schaduw bevat. Schaduw kan ontstaan door bijvoorbeeld: bomen, dakkapellen of schoorstenen. Onze omvormers kunnen goed omgaan met schaduw en wanneer er veel schaduw op uw dak valt, dan zijn er meestal toch nog mogelijkheden om een aangepast zonnesysteem toe te passen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dakoriëntatie

Zonnepanelen worden geplaatst tussen Oost en West, met het Zuiden als optimaal. Zodra de panelen verder richting Oost of West worden geplaatst daalt het rendement, maar de rendementen zijn nog zeer acceptabel. Een Oost/West opstelling is zeer rendabel omdat de installatie dan gedurende de gehele dag stroom opwekt en geen grote piekbelasting geeft op het elektriciteitsnet. 

 

Is uw dak geschikt?

Daktype en hellinghoek

Zonnepanelen zijn zowel toepasbaar op platte daken als schuine daken. Hiervoor hebben we verschillende systemen in ons programma voor een optimale bevestiging op of aan het dak. Daarnaast installeren wij ook geïntegreerde indak systemen. 

  • Zonnepanelen worden bij voorkeur in een hellingshoek geplaatst die tussen de 10° en 60° ligt.

Gelijkstroom

Zonnepanelen leveren gelijkstroom (zoals bijv. een batterij) en worden aan elkaar doorgekoppeld. Het totaal pakket panelen wordt aangesloten op een omvormer. Deze omvormer zet de opgewekte gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom.

Lees meer over de omvormer

 

Enkele projecten uitgelicht

  • Zonnepaneel - 3 referenties uitgelicht
  • Zonnepaneel - 3 referenties uitgelicht
  • Zonnepaneel - 3 referenties uitgelicht
  • Erkend InstallQ installateur
  • Eigen montageteams
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • U betaalt pas achteraf