Hagitech Energiesystemen
Hagitech Energiesystemen
Ambachtsstraat 1C
3371 XA Hardinxveld-Giessendam
0184 - 76 34 98 - info@hagitech.nl
Werking van zonnepanelen - Werking van zonnepanelen
Werking van zonnepanelen - Werking van zonnepanelen

Werking van zonnepanelen

Zonnepanelen zien we steeds vaker. Met energiebesparende maatregelen realiseert u een uitstekende belegging: u creëert lagere maand lasten, verhoogt de waarde van uw woning én wordt onafhankelijk van energieprijsstijgingen. Door een eenmalige investering in zonnepanelen voorziet u zich minstens de komende 25 jaar in uw eigen stroombehoefte.

  • Maar hoe werken zonnepanelen eigenlijk? Wij vertellen u graag meer over hoe zonnepanelen werken!

Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen, deze cellen bestaan uit twee lagen silicium. Zodra er zonlicht op de zonnecellen valt gaat er een elektrische stroom lopen tussen de lagen. Deze stroom wordt ook wel gelijkstroom genoemd.

Van gelijkstroom naar wisselstroom

Zonnepanelen wekken dus gelijkstroom op, maar deze stroom kunt u nog niet gebruiken in uw woning. Om de stroom te kunnen gebruiken worden zonnepanelen aangesloten op een omvormer. Een omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom omgezet wordt in bruikbare wisselstroom. De wisselstroom gaat via een stroomkabel naar uw meterkast en wordt verdeeld over de apparaten in uw woning. 

Zonnestroom terug leveren

Op zonnige momenten wordt er meer stroom opgewekt dan dat de elektrische apparatuur in de woning of bedrijf verbruiken. Dan wordt het overschot terug geleverd aan uw energieleverancier. De stroom die wordt terug geleverd mag worden weggestreept tegen de stroom die u op een later moment weer afneemt. Dit wordt salderen genoemd. Meer informatie over salderen? Op onze website lees je meer informatie over salderen

Werking van zonnepanelen - Hoe werken zonnepanelen?
Werking van zonnepanelen - De beste ligging voor een goede werking van zonnepanelen

De beste ligging voor een goede werking van zonnepanelen

De werking van zonnepanelen is op een zuid ligging zeer goed, maar ook in een oost/west opstelling werken zonnepanelen goed en worden er mooie rendementen gehaald. Met een oost/west opstelling wekt u gedurende de gehele dag geleidelijk stroom op, zeker met het oog op de afbouw van de saldering regeling is een oost/west opstelling interessant.

Werken zonnepanelen ook zonder zon?

Ook met daglicht wordt er energie opgewekt. Bewolking houdt slechts een deel van het zonlicht tegen. Zonnepanelen werken dus ook met bewolkte dagen. De rendementen zijn minder als op een zonnige dag, maar zeker de moeite waard!

Daktype en hellinghoek

Zonnepanelen zijn zowel toepasbaar op platte daken als schuine daken. Hiervoor hebben we verschillende systemen in ons programma voor een optimale bevestiging op of aan het dak. Daarnaast installeren wij ook geïntegreerde indak systemen. 

  • Zonnepanelen worden bij voorkeur in een hellingshoek geplaatst die tussen de 10° en 60° ligt.

Nog meer informatie over de werking van zonnepanelen?

Wilt u nog meer informatie over hoe zonnepanelen werken? Hagitech is u graag van dienst! We kijken er naar uit om u te adviseren. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Meer informatie over de omvormer

Meer informatie aanvragen
Werking van zonnepanelen - Nog meer informatie over de werking van zonnepanelen?
 

Is uw dak geschikt?

  • Erkend InstallQ installateur
  • Eigen montageteams
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • U betaalt pas achteraf