Hagitech Zonnepanelen
Hagitech Zonnepanelen
Ambachtsstraat 1C
3371 XA Hardinxveld-Giessendam
0184 - 76 34 98 - info@hagitech.nl
Werking thuisbatterij - Werking thuisbatterij
Werking thuisbatterij - Werking thuisbatterij

De werking van een thuisbatterij

De opgewekte zonnestroom kan worden opgeslagen in een thuisbatterij, ook wel thuisaccu genoemd.

 • Maar hoe werkt een thuisbatterij eigenlijk? Wij vertellen u graag meer over de thuisbatterij!

Hoe meer stroom u produceert voor zelf consumptie, des te minder u hoeft terug te leveren aan het openbaar stroomnet. Indien de installatie wordt uitgebreid met een thuisbatterij dan gaat het overschot aan stroom naar de thuisbatterij. 

Zelfconsumptie zonnestroom verhogen

 • Een thuisbatterij verdubbeld de zelfconsumptie van zonnestroom van gemiddeld 35% naar 70% - er wordt dan nog maar 30% teruggeleverd.
 • Eventuele terugleverkosten worden bepaald op basis van het aantal kWh die u teruglevert, met een thuisbatterij levert u nog maar ca. 30% van de opgewekte zonnestroom terug aan het elektriciteitsnet en betaald u nog maar een fractie aan terugleverkosten. 

De zonnestroom die niet direct wordt gebruikt, levert u terug aan het elektriciteitsnet. Een thuisbatterij verdubbeld uw eigen stroomverbruik. Wij werken nu al met hybride omvormers die zijn voorbereid op de toekomst. Hierop kan eenvoudig een thuisbatterij worden aangesloten. Een thuisbatterij is niet de enige functionaliteit, ook een warmwaterboiler of autolader behoren tot de mogelijkheden. Wilt u nog meer zonnestroom zelf gebruiken? Draai dan een wasje als de zon schijnt! 

 
Werking thuisbatterij - Thuisbatterij - Zelfconsumptie zonnestroom verhogen
Werking thuisbatterij - Thuisbatterij - energiemeter

Energiemeter

Een thuisbatterij wordt aangestuurd door een energiemeter. Ook kan de energiemeter het gebruik van uw huishoudelijke apparaten plannen en geeft deze inzicht in alle energiestromen.

 • De energiemeter biedt in combinatie met zonnepanelen en een thuisbatterij of autolader, intelligente besturing voor maximale inzet van de opgewekte zonnestroom.
 • Ook kan met een energiemeter de energie gevisualiseerd worden. Hiermee krijgt u inzicht in de stroom opwekking, stroomverbruik, batterijlading, netafname en teruglevering. 
 • Dankzij de modulaire opbouw kan de energiemeter op elk moment worden geïnstalleerd, dit kan gelijk met de zonnepanelen maar ook op een later moment met de thuisbatterij.

De installatie van een thuisbatterij

Een thuisbatterij, ook wel thuisaccu genoemd, kan gelijk bij de aanschaf van een de zonnepanelen installatie worden geïnstalleerd. Wanneer de thuisbatterij gelijk met de zonnepanelen installatie wordt geplaatst, dan zorgt een hybride omvormer ervoor dat de zonnestroom de thuisbatterij in gaat én dat de zonnestroom wordt omgezet naar bruikbare wisselstroom voor in huis; alles met één apparaat. Wilt u eerst starten met zonnepanelen? Ook dan kunt u al kiezen voor een hybride omvormer, de thuisbatterij kan dan op een later moment eenvoudig worden toegevoegd. Bij sommige batterij systemen wordt er een aparte batterij-omvormer geplaatst. 

 • Met het toevoegen van een thuisbatterij wordt het eigen gebruik van zonnestroom meer dan verdubbeld.
 • Werking thuisbatterij - Thuisbatterij - installatie van een thuisbatterij
 • Werking thuisbatterij - Thuisbatterij - installatie van een thuisbatterij
 • Werking thuisbatterij - Thuisbatterij - installatie van een thuisbatterij

Thuisbatterij met dynamisch energiecontract!

Bij een dynamisch energiecontract heb je geen vaste tarieven meer voor stroom. De tarieven zijn gelijk aan de prijzen op de handelsbeurs voor energie. De stroomprijs verandert elk uur en kan negatief zijn. 

 • Wilt u graag zonnestroom opslaan en stroom inkopen en opslaan als de stroomprijs negatief is?
 • Of is uw dak niet geschikt voor zonnepanelen? Maar wilt u wel graag goedkope stroom?

Een thuisbatterij in combinatie met een dynamisch energiecontract is dan de oplossing! De thuisbatterij wordt geladen op de momenten dat de stroomprijs laag is, zo beschikt u ook over goedkope of zelfs gratis stroom! De aansturing wordt geregeld door een slim batterij energiemanagementsysteem.

Meer informatie thuisbatterij

PV-ready groepenkast

Vanwege de uitbreiding van de elektrische installatie dient er voldoende ruimte in de groepenkast beschikbaar te zijn. Door de uitbreiding met zonnepanelen, energiemeter, thuisbatterij of laadpaal neemt het elektrisch vermogen in de groepenkast steeds verder toe. Om die reden is het van belang dat de groepenkast geschikt is voor deze grote energiestromen, dat noemen wij een PV-ready meterkast.

Lees meer over de PV-ready meterkast

 

Duracell thuisbatterij

Duracell is 's werelds grootste fabrikant van hoogwaardige batterijen. Duracell is ook gespecialiseerd in batterijen voor energieopslag thuis. De Duracell batterijen beschikken over slimme software die rekent met dynamische tarieven en rekening houdt met de weersvoorspelling. In combinatie met een Solis omvormer bent u volledig klaar voor de toekomst.

 • Perfecte keuze voor een thuisbatterij installatie, ook als er al eerder zonnepanelen zijn geïnstalleerd.
 • Een hoogwaardige 5kWh batterij, modulair tot 5x modules = 25kWh
 • Compatibel met de hybride omvormer van Solis
Offerte aanvragen

Wilt u meer informatie over de thuisbatterij?

Wilt u graag meer informatie over de thuisbatterij? Wij hebben al diverse batterij installaties geïnstalleerd en zijn u graag van dienst! We kijken er naar uit om u te adviseren. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Meer informatie over de PV-ready groepenkast

Meer informatie aanvragen
Werking thuisbatterij - Wilt u meer informatie over de thuisbatterij?
 

Is uw dak geschikt?

 • Erkend InstallQ installateur
 • Eigen montageteams
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • U betaalt pas achteraf