Hagitech Zonnepanelen
Hagitech Zonnepanelen
Ambachtsstraat 1C
3371 XA Hardinxveld-Giessendam
0184 - 76 34 98 - info@hagitech.nl
Stroom terugleveren - Stroom terugleveren
Stroom terugleveren - Stroom terugleveren

Stroom terugleveren

Met zonnepanelen produceert u eigen stroom en bespaart u op de energierekening. 

 

  • Maar hoe werkt het terugleveren van stroom eigenlijk? Wij vertellen u graag meer over hoe dit werkt!

Door het directe stroomverbruik van uw woning wordt de opgewekte zonnestroom eerst gebruikt voor het eigen stroomverbruik. Op de momenten dat de zonnepanelen meer energie opwekken dan u nodig heeft, wordt de overtollige stroom terug geleverd aan het elektriciteitsnetwerk. Indien de installatie wordt uitgebreid met een thuisbatterij dan gaat het overschot aan stroom naar de thuisbatterij.

Stroom terugleveren - Stroom terugleveren - Salderen

Salderingsregeling

De salderingsregeling betekend dat de opgewekte stroom van de zonnepanelen mag worden weggestreept tegen de stroom die van het elektriciteitsnet wordt afgenomen. Voor de terug geleverde stroom krijgt u dan hetzelfde bedrag als wat er moet worden betaald op het moment dat u stroom afneemt bij de energieleverancier. Aan het eind van het jaar wordt de door u afgenomen stroom verrekend met de stroom die u heeft terug geleverd. Deze verrekening heet salderen. U betaalt alleen de resterende afgenomen stroom van uw leverancier.

  • Voorbeeld salderen: Met uw zonnepanelen wekt u 3000kWh per jaar op. U verbruikt 3200 kWh per jaar. Uw energieleverancier brengt u nog 200 kWh in rekening.

Afbouw salderingsregeling verworpen

De eerste kamer heeft het wetsvoorstel verworpen, hiermee is de afbouw van de salderingsregeling van de baan. Voor zonnepaneelbezitters betekend het behoud van de salderingsregeling dat er onbeperkt mag worden gesaldeerd.

Terugleverkosten energieleverancier

Sommige energieleveranciers berekenen terugleverkosten, dit verschilt per leverancier. Controleer of een overstap naar een andere energieleverancier interessant is. Wilt u weten of uw energieleverancier terugleverkosten berekend?  

Meer informatie terugleverkosten

 

Stroom terugleveren - Nieuw kabinet schrapt salderingregeling

Nieuw kabinet schrapt salderingregeling

De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt per 1 januari 2027 volledig geschrapt. Dat schrijven in PVV, NSC, VVD en BoerBurgerBeweging (BBB) die het nieuwe kabinet vormen in hun hoofdlijnenakkoord.

Geen meerderheid in Eerste Kamer

De afschaffing van het salderen moet echter eerst nog door zowel de Tweede als Eerste Kamer goedgekeurd worden. Of dit lukt, is niet zeker...

Lees meer informatie in ons nieuwsbericht

Een lagere energierekening voor 25 jaar!

  • Wist u dat gemiddeld 30% van de opgewekte zonnestroom direct in huis gebruikt wordt? 
  • Met een thuisbatterij wordt uw eigen zonnestroom verbruik verdubbeld naar ca. 70% - er wordt dan nog maar 30% terug geleverd. 
  • Met de blijvend hoge energieprijzen zijn zonnepanelen interessanter dan ooit - Ook bent u onafhankelijk van de stroomprijs wijzigingen!
  • Ongeacht de regelgeving heeft u met zonnepanelen de komende 25 jaar altijd een lagere energierekening.
Stroom terugleveren - Een lagere energierekening voor 25 jaar!

''Familie van der Wiel: Ons zonnepanelen systeem hebben wij met ca. 4 tot 5 jaar terug verdiend. Daarna genieten wij jaarlijks van gratis stroom. Mogelijk dat onze energieleverancier terugleverkosten berekend, maar ook dan besparen wij jaarlijks veel energiekosten''

Stroom terugleveren - Stroom terugleveren - Zelfconsumptie zonnestroom verhogen

Zelfconsumptie zonnestroom verhogen

De zonnestroom die niet direct wordt gebruikt, levert u terug aan het elektriciteitsnet. Een thuisbatterij verdubbeld uw eigen stroomverbruik. Wij werken nu al met hybride omvormers die zijn voorbereid op de toekomst. Hierop kan eenvoudig een thuisbatterij worden aangesloten. Een thuisbatterij is niet de enige functionaliteit, ook een warmwaterboiler of autolader behoren tot de mogelijkheden. Wilt u nog meer zonnestroom zelf gebruiken? Draai dan een wasje als de zon schijnt! 

Lees meer over opslag van energie

 

Wilt u meer informatie over het financieel rendement?

De stroomprijzen zijn nog altijd hoog en een zonnepanelen systeem is daarom snel terug verdient! Wilt u graag een persoonlijke offerte met berekening van het financieel rendement? Hagitech is u graag van dienst! We kijken er naar uit om u te adviseren. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Meer informatie over een veilige aansluiting in de meterkast

Meer informatie aanvragen
Stroom terugleveren - Wilt u meer informatie over het financieel rendement?
 

Is uw dak geschikt?

  • Erkend InstallQ installateur
  • Eigen montageteams
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • U betaalt pas achteraf