Hagitech Zonnepanelen
Hagitech Zonnepanelen
Ambachtsstraat 1C
3371 XA Hardinxveld-Giessendam
0184 - 76 34 98 - info@hagitech.nl
Stroom terugleveren - Stroom terugleveren
Stroom terugleveren - Stroom terugleveren

Stroom terugleveren

Als u zelf energie opwekt met zonnepanelen dan gebruikt u de energie eerst voor uw eigen huishouden of bedrijf. Op de momenten dat de zonnepanelen meer energie opwekken dan u nodig heeft, wordt de opgewekte elektriciteit teruggeven aan het elektriciteitsnetwerk. De elektriciteitsmeter geeft aan hoeveel stroom er wordt terug geleverd. 

Stroom terugleveren - Stroom terugleveren - Salderen

Salderen

De salderingsregeling betekend dat de opgewekte stroom van de zonnepanelen mag worden weggestreept tegen de stroom die van het net wordt afgenomen. Voor de terug geleverde stroom krijgt u dan hetzelfde bedrag als wat er moet worden betaald op het moment dat u stroom afneemt bij de energieleverancier. Aan het eind van het jaar wordt de door u afgenomen stroom verrekend met de stroom die u heeft teruggeleverd. Deze verrekening heet salderen. U betaalt alleen de resterende afgenomen stroom van uw leverancier. Een voorbeeld: Met uw zonnepanelen wekt u 3000kWh per jaar op. U verbruikt 3200 kWh per jaar. Uw energieleverancier brengt u nog 200 kWh in rekening.

"Wij stemmen uw systeem af op stroomverbruik en toekomst plannen"

Salderen vanaf 2025

Tot 1 januari 2025 mag er nog volledig gesaldeerd worden, u krijgt dan voor de teruggeleverde stroom dezelfde prijs als de inkoopprijs. Ook daarna kunt u nog een aantal jaar blijven salderen, maar dan een iets lager percentage van uw teruggeleverde stroom: in 2025 gaat het  salderingspercentage van 100% naar 64%, in het jaar daarop blijft het 64% en daaropvolgend gaat er ieder jaar negen procent vanaf. De laatste 28 procent gaat er in een keer af, in 2031. Uiteindelijk vervalt in 2031 de salderingsregeling. U krijgt dan nog wel de vergoeding van uw leverancier voor de teruggeleverde zonne-energie.

  • De overheid doet dit als stimulans  om meer zonnestroom direct zelf te gebruiken zodat het aandeel teruglevering minder wordt en Nederland steeds meer onze eigen stroom gaan inzetten op het moment dat de zon schijnt.
Stroom terugleveren - Stroom terugleveren - salderen vanaf 2025
Stroom terugleveren - Stroom terugleveren - Meer zonnestroom zelf gebruiken

Meer zonnestroom zelf gebruiken

Energiebeheer is heel belangrijk geworden; Wij installeren nu al energiemeters om onze klanten steeds meer inzicht te geven in het stroomverbruik. Ook komen er steeds meer slimme apparaten op de markt die door deze energiemeter aangestuurd kunnen worden. Daarnaast is het ook mogelijk om de elektrische auto op te laden met zonnestroom d.m.v. een slimme EV-charger. Op deze manier kan er steeds meer eigen stroom worden gebruikt, zodat het aandeel teruglevering minder wordt. Ook gaat de ontwikkeling van accu opslag steeds verder, zodat in de toekomst eenvoudig een batterijpakket aan de installatie kan worden toegevoegd.

Lees meer over opslag van energie

 

  • Erkend InstallQ installateur
  • Eigen montageteams
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • U betaalt pas achteraf