Hagitech Zonnepanelen
Hagitech Zonnepanelen
Ambachtsstraat 1C
3371 XA Hardinxveld-Giessendam
0184 - 76 34 98 - info@hagitech.nl
Opslag van energie - Opslag van energie
Opslag van energie - Opslag van energie

Opslag van energie

De opgewekte zonnestroom kan worden opgeslagen in een batterijpakket / accu opslag. Hoe meer stroom u zelf produceert voor eigen behoefte, des te minder u hoeft te kopen van het openbaar stroomnet. Zeker met het oog op de salderingsregeling welke in de komende jaren afgebouwd gaat worden is het goed om nu al na te denken hoe we de geproduceerde zonnestroom zelf optimaal kunnen gaan gebruiken.

''Niet terugleveren maar de opgewekte zonnestroom direct zelf verbruiken''

Energiemeter

Dankzij de modulaire opbouw is een voordelige start met alleen een zonnepanelen installatie mogelijk, maar kan deze ook gelijk uitgebreid worden met een energiemeter.

  • De energiemeter kan het gebruik van uw huishoudelijke apparaten plannen en geeft inzicht in uw PV opwekking, stroomverbruik en netafname.
  • De energiemeter is nodig voor de aansturing van de  batterij.
Opslag van energie - Opslag van energie - energiemeter modulaire opbouw

Batterijopslag

Batterij pakketen kunnen gelijktijdig met de zonnepanelen installatie worden geïnstalleerd maar eventueel ook in de toekomst toegevoegd worden.  Wanneer de batterij gelijk met de zonnepanelen installatie wordt geplaatst dan is in veel situaties een hybride omvormer mogelijk. Een hybride omvormer zorgt ervoor dat naast de zonnestroom wordt omgezet naar bruikbare wisselstroom en dat de gelijkstroom direct de batterij ingaat, er is maar één omvormer nodig. Bij sommige 1-fase batterij systemen wordt er een aparte batterij-omvormer geplaatst.

  • Met het toevoegen van een batterijpakket wordt het eigen gebruik van zonnestroom meer dan verdubbeld.
  • Opslag van energie - Opslag van energie - batterijopslag
  • Opslag van energie - Opslag van energie - batterijopslag
  • Opslag van energie - Opslag van energie - batterijopslag

Groepenkast

Vanwege de uitbreiding van de elektrische installatie dient er voldoende ruimte in de groepenkast beschikbaar te zijn. Door de uitbreiding met zonnepanelen, energiemeter, batterijpakket of laadpaal neemt het elektrisch vermogen in de groepenkast steeds verder toe. Om die reden is het van belang dat de groepenkast geschikt is voor deze grote energiestromen, dat noemen wij een PV-ready meterkast.

Lees meer over de PV-ready meterkast

 

  • Erkend InstallQ installateur
  • Eigen montageteams
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • U betaalt pas achteraf