Hagitech Zonnepanelen
Hagitech Zonnepanelen
Ambachtsstraat 1C
3371 XA Hardinxveld-Giessendam
0184 - 76 34 98 - info@hagitech.nl
De (hybride)omvormer - De (hybride)omvormer
De (hybride)omvormer - De (hybride)omvormer

(Hybride) Omvormer

De omvormer is het middelpunt van elk zonnepanelen systeem. De belangrijkste functie is het omzetten van de opgewekte gelijkstroom in bruikbare 230V of 400V wisselstroom. Wanneer het zonnepanelen systeem wordt geïnstalleerd met een batterijpakket / accu opslag, dan zorgt een hybrideomvormer ervoor dat naast de omzetting naar bruikbare wisselstroom, de gelijkstroom direct de batterij ingaat.

"Een goede omvormer maakt het verschil in efficiëntie, betrouwbaarheid en duurzaamheid!"

Hart van het systeem

De omvormer is het hart van ieder systeem. Een omvormer bezit veel processor vermogen! Hiermee wordt er continue gezocht naar de hoogst mogelijke opbrengst van het moment. 

String omvormer

Met een string omvormer geniet u van lagere aanschaf- en onderhoudskosten dankzij het minimaal aantal componenten. In de meeste situaties is een stringomvormer een goede keuze. In sommige gevallen adviseren wij een parallel geschakelde omvormer. 

Parallel geschakelde omvormer

Met een omvormer van het merk SolarEdge spreken we over een parallel geschakelde omvormer. Deze omvormer is wat duurder in aanschaf en werkt met een poweroptimizer achter ieder individueel paneel. Vanwege de extra techniek op het dak geeft dit type omvormer wel een verhoogde kans op storing- en onderhoudskosten. 

De (hybride)omvormer - Omvormer - hart van het systeem
De (hybride)omvormer - Omvormer - de juiste omvormer

De juiste omvormer

Wij leveren voor elk zonnepaneelsysteem de juiste omvormer, de omvormer wordt afgestemd op uw specifieke situatie. Dit is belangrijk voor een correcte werking van het systeem. Er zijn vele merken omvormers met verschillende prijzen en kwaliteit. Wij hechten aan hoge kwaliteit en zijn selectief in onze gevoerde merken. De omvormers zijn voorbereid op de toekomst en kunnen eenvoudig worden uitgebreid met accu-opslag.

  • Overweegt u de zonnepanelen installatie uit te breiden met een batterijpakket dan is een hybride omvormer een goede keuze.

Lees meer over stroom terugleveren

 

  • Erkend InstallQ installateur
  • Eigen montageteams
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • U betaalt pas achteraf