Hagitech Zonnepanelen
Hagitech Zonnepanelen
Ambachtsstraat 1C
3371 XA Hardinxveld-Giessendam
0184 - 76 34 98 - info@hagitech.nl
Werking omvormer en hybride omvormer - Werking omvormer en hybride omvormer
Werking omvormer en hybride omvormer - Werking omvormer en hybride omvormer

Werking omvormer en hybride omvormer

De omvormer is het middelpunt van elk zonnepanelen systeem. 

  • Maar hoe werkt een omvormer eigenlijk? Wij vertellen u graag meer over hoe omvormers werken!

De belangrijkste functie is het omzetten van de opgewekte gelijkstroom in bruikbare 230V of 400V wisselstroom. Wanneer de zonnepanelen worden geïnstalleerd met een thuisbatterij, dan zorgt een hybride omvormer ervoor dat de zonnestroom de thuisbatterij in gaan én dat de zonnestroom wordt omgezet naar bruikbare wisselstroom voor in huis; alles met één apparaat. 

Hart van het systeem

De omvormer is het hart van ieder systeem. Een omvormer bezit veel processor vermogen! Hiermee wordt er continue gezocht naar de hoogst mogelijke opbrengst van het moment. 

String omvormer

Met een string omvormer geniet u van lagere aanschaf- en onderhoudskosten dankzij het minimaal aantal componenten. In de meeste situaties is een stringomvormer een goede keuze. In sommige gevallen adviseren wij een parallel geschakelde omvormer. 

Parallel geschakelde omvormer

Met een omvormer van het merk SolarEdge spreken we over een parallel geschakelde omvormer. Deze omvormer is wat duurder in aanschaf en werkt met een poweroptimizer achter ieder individueel paneel. Vanwege de extra techniek op het dak geeft dit type omvormer wel een verhoogde kans op storing- en onderhoudskosten. 

Werking omvormer en hybride omvormer - Omvormer - hart van het systeem
Werking omvormer en hybride omvormer - Omvormer - de juiste omvormer

De juiste omvormer

Wij leveren voor elk zonnepaneelsysteem de juiste omvormer, de omvormer wordt afgestemd op uw specifieke situatie. Dit is belangrijk voor een correcte werking van het systeem. Er zijn vele merken omvormers met verschillende prijzen en kwaliteit. Wij hechten aan hoge kwaliteit en zijn selectief in onze gevoerde merken. De omvormers zijn voorbereid op de toekomst en kunnen eenvoudig worden uitgebreid met een thuisbatterij.

  • Overweegt u de zonnepanelen installatie uit te breiden met een thuisbatterij, ook wel thuisaccu genoemd, dan is een hybride omvormer een goede keuze.

 

Werking omvormer en hybride omvormer - SMA hybride omvormer

SMA hybride omvormer

De SMA Smart Energy Hybride omvormer is de 2-in-1 oplossing voor het omzetten van zonnestroom voor de woning en de thuisbatterij! 

Meer informatie

Nog meer informatie over omvormers?

Wilt u graag advies voor de beste omvormer voor uw zonnepanelen? Hagitech is u graag van dienst! We kijken er naar uit om u te adviseren. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Meer informatie over stroom terugleveren

Meer informatie aanvragen
Werking omvormer en hybride omvormer - Nog meer informatie over omvormers?
 

Is uw dak geschikt?

"Een goede omvormer maakt het verschil in efficiëntie, betrouwbaarheid en duurzaamheid!"

  • Erkend InstallQ installateur
  • Eigen montageteams
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • U betaalt pas achteraf