Hagitech Zonnepanelen
Hagitech Zonnepanelen
Ambachtsstraat 1C
3371 XA Hardinxveld-Giessendam
0184 - 76 34 98 - info@hagitech.nl
BTW teruggave zonnepanelen - BTW teruggave zonnepanelen
BTW teruggave zonnepanelen - BTW teruggave zonnepanelen

BTW teruggave zonnepanelen

Zonnepanelen zijn al een interessante investering, zeker nu de stroomprijzen steeds verder omhoog gaan. Momenteel kan de BTW worden terug gevraagd, daarnaast is er wetsvoorstel waarbij in Nederland de btw op zonnepanelen per 1 januari 2023 wordt verlaagd naar 0 procent. De tweede kamer heeft goedkeuring gegeven aan het Belastingplan 2023. Zodra ook de Eerste Kamer in december instemt met het Belastingplan 2023 en daarmee de invoering van het btw-nultarief op zonnepanelen voor woningen, wordt het per 1 januari 2023 definitief van kracht.

''De verwachting is dat het BTW tarief voor particuliere zonnepanelen installaties op/nabij woningen per 1 januari 2023 naar 0% gaat, de BTW komt in dan te vervallen''

BTW Teruggave - geldt dit ook voor u?

Ja, de uitspraak is gedaan op basis van Europese BTW wetgeving. Nederland dient deze wetgeving toe te passen. Een Nederlandse particulier die zonnepanelen op of bij zijn woning heeft laten plaatsen is in principe ondernemer voor de BTW, indien de energie voor een deel wordt terug geleverd aan het net. De BTW op aanschaf en montage van de zonnepanelen kan de particuliere BTW ondernemer daarom van de Belastingdienst terug vragen. Daarentegen moet de BTW over de levering van de energie aan het net afgedragen worden, dit is echt er een klein bedrag: het zogenaamde forfait.

Voorwaarden

  • U bent een particuliere afnemer
  • U heeft de zonnepanelen gekocht (en laten installeren)
  • Volgens de Belastingdienst dient het energiecontract op uw naam te staan
  • U levert de opgewekte energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet 

Wat betekend dit voor u?

In het jaar van aanschaf kan alle BTW op de aanschaf en montage van de panelen terug gevraagd worden. Er dient echter ook een laag bedrag aan BTW (fortait) over de opgewekte energie betaald te worden. Dit bedrag is €20,- per 1000Wp. opwekvermogen en is dus slechts een fractie van de terug te vragen BTW.

Jaren erna? Kleine Ondernemers Regeling

In principe dient in de jaren na de aanschaf elk jaar BTW betaald te worden over de opgewekte energie. De Kleine Ondernemers Regeling is echter mogelijk van toepassing waardoor de jaren na de aanschaf geen BTW afgedragen hoeft te worden over de opgewekte energie. Indien de BTW op de factuur van de zonnepanelen minder dan € 2500,- is, dan is er teruggave mogelijk zonder terugbetaling. Graag verwijzen wij u naar de website van de CBT waar de nieuwe KOR duidelijk wordt uitgelegd: https://www.btw-zonnepanelen.nl/nieuwe-kor/ 

Wij regelen het voor u

Wij ontzorgen graag en regelen ook de BTW Teruggave voor u!  Wilt u het liever zelf doen? Dan ontvangt u van ons alle informatie met stappenplan die nodig is om dit snel en eenvoudig te kunnen regelen.

 

Is uw dak geschikt?

  • Erkend InstallQ installateur
  • Eigen montageteams
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • U betaalt pas achteraf